Tipuri de grupuri electrogene

Generatoarele electrice, care sunt fie mobile, fie montate pe remorci sau staționare, sunt capabile să transforme energia mecanică în energie electrică. Aceste grupuri electrogene pot fi utilizate pentru furnizarea de energie electrică în zonele care nu au acces la rețeaua de utilități publice sau în caz de dispariție tensiune din rețeaua publică. Ele sunt adesea folosite în scenarii de urgență, cum ar fi după catastrofe sau în locații îndepărtate, sau pentru a furniza energie mașinilor industriale sau structurilor provizorii.

Tipuri de grupuri electrogene

Generatoarele pe benzină sunt cele mai fiabile și eficiente tipuri de generatoare de energie. Acestea pot fi folosite pentru a alimenta aparate ușoare, scule electrice sau ca sursă de energie electrică de urgență.

Generatoarele diesel sunt mai puțin portabile decât generatoarele pe benzină, dar oferă mai multă putere și un timp de funcționare mai lung. Ele sunt adesea folosite pentru a alimenta echipamente industriale sau pentru a furniza energie electrică în zone izolate.

Generatoare cu putere mare: acestea sunt utilizate pentru alimentarea mașinilor industriale sau pentru a furniza energie electrică izolată sau de rezervă. Se găsesc în instalații care necesită o cantitate mare de energie electrică.

Generatoarele de uz general sunt proiectate pentru a furniza energie electrică pentru o serie de scopuri, cum ar fi construcții, industrie, evenimente, camping și uz casnic. Sunt potrivite pentru alimentarea dispozitivelor care nu necesită o tensiune ridicată sau putere constantă. Sunt disponibile varietăți ale acestor generatoare, de la cele ușoare și portabile până la cele grele capabile să livreze până la 10 KW sau chiar mai mult. Acestea sunt alimentate cu motor pe benzină, diesel sau pe gaz și pot fi utilizate atât în interior, cât și în exterior pentru diverse scopuri și sarcini.

Cum alegem un grup electrogen?

Alegerea unui grup electrogen poate fi un proces complex de exemplu:

Primul pas în procesul de procurare a unui grup electrogen este discuția dintre client și reprezentantul companiei de cumpărare. În acest moment, specialistul solicită informații specifice despre aplicațiile în care vor fi folosite grupul (grupurile) electrogene, pentru a evalua proiectul și a alege generatoare adecvate pentru toate condițiile în cauză.

La Koz-service te putem ajuta în selectarea generatorului de curent corect.

Contact: 0745-181.262

Email: office@koz-service.ro

La Koz-service te putem ajuta în selectarea generatorului de curent corect.

Contact: 0745-181.262

Email: office@koz-service.ro